iPhone od Apple je už k dostání v tuzemských e-shopech

19.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. srpna (ČTK) - Nový multimediální telefon iPhone 4 od Apple již začala nabízet více než desítka českých internetových obchodů. V některých z nich je k vyzvednutí dnes nebo dorazí na sklad v pátek. Tuzemští mobilní operátoři jej nabídnou až o týden později. Vyplývá to z informací obchodníků a ČTK.

"Novinka od Apple bude konečně k zakoupení i v ČR. Na svém skladu bude mít nový iPhone 4 internetová nákupní galerie Mall.cz v pátek v odpoledních hodinách," uvedla mluvčí Mall.cz Michala Gregorová. Dodala, že v prodejnách e-shopu v Holešovicích a Počernicích bude možný i osobní odběr mobilu. Liberecký maxshop nabízí telefon ihned k osobnímu vyzvednutí a jeho zaslání do dvou dnů, Korunka.cz uvádí termín dodání zákazníkovi 24. srpen.

iPhone 4 nabízí i další obchodníci, jako Hypermobil nebo AZ-elektro. Cena se pohybuje od zhruba 20.000 do 29.000 korun za verzi 32 GB. Například v Mall.cz bude za 26.990 korun. To je výrazně více, než za kolik se podle neoficiálních informací objeví u operátorů. Tam by se nedotovaná cena neměla vyšplhat přes 19.000 korun, cena dotovaného přístroje pak může být pod 10.000 korun.

Internetové obchody také disponují jen omezeným počtem kusů, například Mall v první várce získá 50 telefonů. Operátoři dostanou v rámci startovacího přídělu řádově tisíce přístrojů.

"Zájemci o iPhone 4 z řad zákazníků všech operátorů se mohou zaregistrovat na stránce www.vodafone.cz/iphone a zajistit si tak aktuální informace o startu prodeje a zejména přednostní objednávku tohoto nového zařízení společnosti Apple," uvedl mluvčí Vodafonu Miroslav Čepický bez dalších podrobností s tím, že firma eviduje asi 4500 registrací. Možnost registrace nabízí i Telefónica O2.

iPhone v nabídce obchodů komunikuje v českém jazyce a poskytují na něj standardní záruku. iPhone je využitelný s tzv. micro SIM kartou, která má menší rozměry než standardní karta. Operátoři by ji ale již měli nabízet.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK