M-Platba: nová služba od GE Capital Bank

29.01.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


GE Capital Bank spustila od 29. ledna M-Platby v síti Oskar, novou službu pro své klienty.

Uživatelé mohou díky této novince platit za služby, které využívají sami, nebo jejich příbuzní a známí v síti mobilních telefonů Oskar. Můžou tak dobít Oskartu, zaplatit fakturu, navýšit volací zálohu nebo provést platbu předem. Jako první banka na trhu přitom provádí GE Capital Bank tuto platbu přímo z účtu klienta, nikoli prostřednictvím platební karty.

Klient nemusí chodit do banky ani na poštu, do menu mobilního telefonu pouze zadá nejnutnější údaje jako číslo telefonu, částku, případně číslo faktury. Nemusí se tedy obtěžovat zadáváním konstantních a variabilních symbolů, stejně jako číslem účtu operátora.

Platba je provedena on-line, operátor se tedy o požadavku na provedení platby doví okamžitě. Potvrzení o provedení transakce Oskar zákazníkovi ihned oznámí pomocí SMS.

Zájemci o využívání služeb M-Platby z mobilu musí mít pouze aktivovánu službu Mobil Banka GE Capital Bank v síti Oskar. To předpokládá využití SIM karty s názvem SIM Plus, která umožňuje provozovat GSM bankovnictví. Aktivace i měsíční užívání služby Platby z mobilu jsou zdarma.

Zdroj: tisková zpráva GECB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ