V Union bance se opět pracuje

06.03.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Zaměstnanci Union banky včera 5. března znovu nastoupili do práce a budou opět vykonávat všechny své činnosti kromě obsluhy klientů. Klienti mohou písemně žádat o zaslání nevyzvednutých výpisů z účtu.

Představenstvo Union banky rozhodlo o opětovné aktivaci vnitřního systému banky. V praxi to tedy znamená, že od středy 5. března začnou zaměstnanci postupně vykonávat všechny své činnosti. Samozřejmě s výjimkou obsluhy klientů. Nové vedení banky kromě toho informuje odpovědné pracovníky o vývoji situace v bance a o krocích, které činí k jejímu řešení.

Včera zveřejněná tisková zpráva Union banky informuje klienty, kteří si nestihli vyzvednout své výpisy z běžných účtů k datu 20.2.2003 a starší, o možnosti jejich zaslání poštou. Klient však musí podat písemnou žádost, která bude podepsána v souladu s podpisovým vzorem. Svůj požadavek s uvedením adresy mají klienti zasílat na obchodní místo, které jejich účet vede.

Toto rozhodnutí o částečném provozu banky je dle tiskového mluvčího Union banky Josefa Řeřichy jedním z kroků, které bance umožní co nejpružněji reagovat v okamžiku, kdy Česká národní banka vydá své správní rozhodnutí o budoucnosti Union banky.

Představenstvo se také včera rozhodlo, že nebude komentovat názory bývalých vedoucích představitelů banky, které v těchto dnech zaznívají z médií, a to zejména proto, že přístup bývalého a nynějšího managementu banky k řešení situace se významně liší. Generální ředitel Union banky Roman Mentlík k tomu říká: "Znovu zdůrazňuji, že naším zájmem je nedopustit jakýkoliv dopad na klienty, a že banka v tuto chvíli aktivně hledá komerční řešení a nečeká s nataženou rukou pomoc státu."

Zdroj: tiskové zprávy Union banky

Aktuální informace o dění v Union bance a vše důležité kolem krachujících institucí můžete sledovat na stránkách www.krizovecentrum.cz!

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ