Saúdskoarabský princ Valíd bin Talál investoval do Twitteru

19.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dubaj 19. prosince (ČTK) - Saúdskoarabský princ Valíd bin Talál a jeho společnost Kingdom Holding Company koupili strategický podíl v sociální sítí Twitter za 300 milionů USD (5,8 miliardy Kč). Vyplývá to z dnešního prohlášení.

Společnost Kingdom dodala, že investice je výsledkem několika měsíců jednání. "Naše investice do Twitteru potvrzuje naši schopnost rozeznat vhodné příležitosti k investicím do slibných, vysoce růstových podniků s globálním dopadem," uvedl Valíd v prohlášení.

Princ Valíd bin Talál patří k saúdskoarabské vládnoucí rodině a je to jeden z nejbohatších lidí na světě. Investoval již do několika západních společností, včetně banky Citigroup a mediální firmy News Corp. Nedávno oznámil, že plánuje spustit zpravodajský kanál, napsala agentura Reuters.

Sociální síť Twitter spustila veřejně svoji činnost v roce 2006 a za pouhých pět let provozu stala skutečným internetovým fenoménem. V současnosti odešlou uživatelé Twitteru na celém světě kolem 200 milionů příspěvků denně. Aukce akciových podílů firmy na počátku března letošního roku ohodnotila celý podnik na 7,7 miliardy USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK