Prodej luxusních vozů Mercedes-Benz loni dosáhl nového rekordu

05.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stuttgart 5. ledna (ČTK) - Německý automobilový koncern Daimler loni zvýšil celosvětový prodej svých luxusních automobilů Mercedes-Benz o osm procent na rekordních 1,261 milionu vozů. Oznámila to dnes firma. Dodala, že počítá se silným prodejem rovněž v letošním roce.

Celkový prodej divize osobních automobilů Mercedes-Benz Cars, která zahrnuje také značky smart a Maybach, loni stoupl o 7,7 procenta na 1,363 milionu vozů. "V roce 2012 budeme pokračovat v produktové ofenzívě a uvedeme na trh další atraktivní vozidla, což nám poskytne další podporu," uvedl generální ředitel Daimleru Dieter Zetsche.

Automobilka upozornila na příznivý vývoj v Číně, kde prodej luxusních automobilů Mercedes-Benz loni stoupl o 31 procent na rekordních 193.339 vozů. Německý konkurent Audi dnes oznámil, že loni zvýšil prodej v Číně o 37 procent na rekordních 313.036 vozů, a udržel si tak vedoucí pozici na čínském trhu s luxusními automobily.

Daimler v listopadu uvedl, že během dvou let ukončí výrobu superluxusních vozů Maybach, která je již řadu let ztrátová. Daimler vyrábí kromě osobních automobilů nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK