Stavební společnost Metrostavu vyměnila klíčové manažery

16.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. ledna (ČTK) - Stavební společnost Metrostav vyměnila vedení své dceřiné developerské firmy Metrostav Development. Má v jedné osobě nového generálního ředitele i předsedu představenstva, developer vyměnil také obchodního ředitele. Informaci ČTK dnes potvrdil nový obchodní ředitel Metrostavu Development Ondřej Buršík, který nahradil Otto Kovala. Nového obchodního šéfa má i samotný Metrostav.

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem developerské společnosti Metrostav Development se stal Jiří Procházka (49). V mateřské firmě od roku 2005 působil jako ředitel jedné z divizí, od roku 2009 byl obchodním ředitelem Metrostavu. Novým obchodním šéfem stavební firmy se místo něj stal podle podnikového časopisu Milan Veselský.

K důvodům výměny vrcholových manažerů se Buršík nevyjádřil, stejně jako jediný akcionář developera, kterým je Metrostav.

"Metrostav Development bude pokračovat ve svých podnikatelských aktivitách se zaměřením především na komerční a rezidenční development," řekl ČTK obchodní šéf firmy.

Mezi aktuální největší projekty Metrostavu Development patří výstavba bytů v Praze 3. Tamní projekt mezi Jarovem a Nákladovým nádražím Žižkov počítá se stavbou 1300 bytů. Nyní developer dokončuje stavbu první etapy, která zahrnuje 124 bytů. Většina z nich je dosud podle vlastních informací firmy neprodaných. Metrostav Development plánuje také výstavbu zhruba 300 bytů v Praze-Michli.

Čistý zisk Metrostavu se v roce 2010 meziročně mírně snížil na 714,2 milionu korun z předloňských 718,6 milionu. Tržby firmy klesly o čtyři procenta na 21,2 miliardy korun. Loňské výsledky firma oznámí až po valné hromadě, která se koná zpravidla na jaře.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK