Polská JSW podle tisku jedná o fúzi s NWR, JSW to ale popírá

29.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Varšava 29. února (ČTK) - Polská uhelná skupina JSW jedná o možném spojení s českou těžební společností New World Resources (NWR). Informoval o tom dnes list Daily Telegraph. Firma JSW však tuto informaci popřela. NWR se ke zprávě podle agentur Reuters a PAP odmítla vyjádřit.

Daily Telegraph s odvoláním na nejmenované zdroje z bankovních kruhů uvedl, že JSW vede rozhovory s investiční skupinou BXR Group, která vlastní v NWR téměř 64procentní podíl. Rozhovory se podle listu nachází v rané fázi. Spoluzakladatelem BXR Group je jeden z nejbohatších českých podnikatelů Zdeněk Bakala.

"Jsem touto zprávou překvapen. Žádné rozhovory nejsou vedeny," řekl generální ředitel JSW Jaroslaw Zagórowski. JSW je největším producentem koksovatelného uhlí v Evropské unii.

NWR je přední těžební firmou ve střední Evropě a jednou z největších průmyslových skupin v Česku. Klíčový majetek NWR představuje černouhelná těžební společnost OKD, která provozuje na Ostravsku a Karvinsku čtyři doly. Dalšími dceřinými firmami NWR jsou producent koksu OKK Koksovny a polská NWR Karbonia.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK