Proč je J. Carter hvězdou americké burzy

12.04.2012 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


John Carter, profesionální full-time obchodník a nejvyhledávanější mentor v USA. Ve svých metodách výuky si dovolí to co málokdo. Ukazuje posluchačům inside know-how s reálnými penězi a na reálných trzích. I proto je tolik doporučovaným traderem americké burzy CME. Jeho analýzy a názory citují světová media jako např. Bloomberg, CNBC, The Street, Fox business a další.

Abyste byli v tradingu dlouhodobě prosperující, potřebujete se neustále vzdělávat. Mnozí si možná řeknou, že učení a porozumění trhům je nejdůležitější především na začátku obchodníkovi kariéry. To je sice 100% pravdivé tvrzení, ale i když se obchodník dostane do fáze, kdy je konzistentně ziskový, jeho proces vzdělávání nekončí.

I ti největší profesionálové se stále snaží udržet v popředí a proto hledají nové přístupy, systémy a obchodní metody. Je to stejné jako ve sportu, či jiné činnosti v životě. Kdyby Jaromír Jágr poctivě netrénoval a nezkoušel nové způsoby svých famózních kliček, nemohl by stále patřit mezi nejlepší hokejisty této planety.

V určité fázi hledáte obchodní přístupy spíše z důvodu diverzifikace portfolia, ale je nutné mít neustále na paměti, že svět burzy a obchodování se neustále mění a že co fungovalo dříve, dnes už tak dobře fungovat nemusí a za rok to může být třeba zcela nepoužitelné.

John F. Carter očima Ludvíka Turka

"Když jsem se v roce 2008 dostal ke knize Johna F. Cartera, tak v ČR toto jméno znalo tolik lidí, že by se dali počítat na prstech jedné ruky. V USA byl tou dobou již velmi známou postavou burzovního světa. Hlavně díky své knize Mastering the Trade, kterou vydal o 2 roky dříve," uvedl Ludvík Turek, soukromý profesionální trader.

"Tuto knihu jsem pečlivě studoval a některé koncepty z ní i otestoval. Například strategie gapů je již dobře známá od Larryho Williamse. John gapy ve své knize probírá více dopodrobna a navíc ho pro jejich obchodování zajímají hlavně objemy obchodů v předobchodní fázi (v pre-marketu). Na základě toho dokáže posoudit, o jaký typ gapu se jedná a jak ho nejlépe zobchodovat," pokračuje Ludvík Turek.

"Jakoukoliv knihu vnímám jako skvělý začátek pro rozšiřování vědomostí. Když se však chcete dostat skutečně do hloubky a poznat myšlení daného autora, máte několik možností, co udělat. Můžete absolvovat seminář, soukromý mentoring, nebo pokud to daný člověk dělá, tak navštěvovat živou obchodní místnost. Osobně dávám přednost osobnímu kontaktu a tomu, aby mi druhý trader ukázal, jak obchoduje v reálném trhu," uzavřel Turek.

John F. Carter předvede své umění v Praze 23 – 24. 4. 2012

U Johna Cartera možnost osobního kontaktu máte. V rámci svého webu provozuje se svými obchodními partnery živou audio obchodní místnost. Tento fenomén je v ČR zatím minimálně rozšířený. V USA je myšlenka živých obchodních místnosti přeci jenom dále a John v tomto ohledu drží krok s elitou. "S velkým zájmem jsem strávil v této obchodní místnosti nějaký čas a to mě utvrdilo v tom, že tohle je skutečný obchodník, který ví, co dělá. Má fundované znalosti o trhu a jeho strategie dávají smysl, jsou dobře pochopitelné a hlavně ziskové. Navíc mnoho obchodníků, kteří jsou členy jeho místnosti, jsou velmi dobří obchodníci," okomentoval svůj zážitek Ludvík Turek.

John je zkrátka skvělým obchodníkem a mentorem. Byla by škoda, kdyby tradeři v ČR neměli možnost poznat jeho metody. "Rozhodl jsem se, že všem zde v České republice umožním se seznámit s jeho myšlenkami a stylem obchodování. Prvním logickým krokem tedy bylo, přeložit jeho praktickou knihu do češtiny. To se mi v roce 2011 podařilo. Druhá příležitost se mi naskytla, když mě po loňské úspěšné spolupráci znovu kontaktovali organizátoři MoneyExpo, abych jim pomohl přivézt do Prahy vynikajícího tradera. První jméno, které mě napadlo, byl John F. Carter. Slovo dalo slovo a tak do Prahy zamíří, po Larrym Williamsovi, další eso světového tradingu. Objeví se jak na MoneyExpo 2012, tak na dvoudenním semináři," avizoval Ludvík Turek.

Věříme, že pro mnoho z vás je komplikované dostat se do Johnovi obchodní místnosti nebo navštívit jeho seminář v USA, který pořádá pouze 2x ročně. Pro jiné může být překážkou angličtina. Nic z toho vás nebude na jeho semináři v Praze omezovat. Celý seminář bude tlumočen a budou k němu k dispozici české materiály.

Pod Johnovou taktovkou bude vše probíhat na živém trhu, což je nejlepší garancí toho, že účastníci uvidí skutečné obchodování - žádné "ideální" grafy z minulosti, nýbrž realitu trhu. Z našeho pohledu mají čeští obchodníci unikátní možnost vidět špičkového, světového obchodníka v akci a přitom získat jeho know-how.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU