Zisk pojišťovny Allianz v prvním čtvrtletí stoupl o 58 procent

15.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mnichov 15. května (ČTK) - Zisk německé pojišťovny Allianz v prvním čtvrtletí letošního roku vzrostl o 58 procent na 1,4 miliardy eur (35,6 miliardy Kč). Hospodaření pojišťovny podpořily nižší výplaty pojistných škod a vyšší příjmy z neživotního pojištění.

Provozní zisk stoupl o 40 procent na 2,33 miliardy eur. Provozní zisk v divizi pojištění majetku a odpovědnosti za škodu stoupl o 80 procent na 1,19 miliardy eur. V divizi životního a zdravotního pojištění se zvýšil o 18 procent, hlavně díky vyšším příjmům z investic.

Příjmy mírně stouply na 30,1 miliardy eur z loňských 29,9 miliardy eur. Příjmy v divizi životního a zdravotního pojištění klesly o čtyři procenta.

První čtvrtletí 2011 bylo charakteristické několika nákladnými přírodními neštěstími, které měly dopad na celý pojišťovací sektor. Patřilo mezi ně zemětřesení a cunami v Japonsku, bouře v Austrálii a zemětřesení na Novém Zélandu. Allianz rovněž potvrdila, že za celý letošní rok čeká provozní zisk 8,2 miliardy eur, plus minus 0,5 miliardy eur, napsaly agentury AP a Reuters.

Allianz působí rovněž v České republice. Na místní trh vstoupila v roce 1993 a patří mezi tři největší české pojišťovny. Čistý zisk Allianz pojišťovny v roce 2011 klesl o jedno procento na 1,07 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK