Americké akcie překonaly slabost a přešly k růstu

15.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. května (ČTK) - Americké akcie začaly dnes kolísáním mezi kladnými a zápornými hodnotami, v polovině dne se ale prosadil mírný růst. Negativní vliv obav z nových voleb v Řecku a z prohloubení krize v eurozóně zastiňovaly dílčí příznivé zprávy z americké ekonomiky.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones získával 0,4 procenta a byl kolem 12.742 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 posílil o 0,3 procenta na 1342 bodů. Index technologického trhu Nasdaq rostl o 0,7 procenta na 2924 bodů.

Trh oslabovala odpolední zpráva, že se řecké parlamentní strany nedohodly ani na návrhu vytvořit vládu odborníků. Země tak směřuje k dalším předčasným parlamentním volbám, které mohou vést k odchodu země z eurozóny.

Americkým akciím ale prospěly některé z dnešních údajů z ekonomiky. Čísla o růstu maloobchodních tržeb byla sice slabá, náladu ale posílilo zlepšení průmyslové aktivity v oblasti New Yorku a zvýšení ukazatele nálady v sektoru obytné výstavby. Růst vedly akcie sektorů spotřebního zboží a financí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK