Lidé objednali dluhopisy za 14 mld. Kč, prodej končí ve čtvrtek

30.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ministerstvo financí od 10. května prodalo drobným investorům spořicí státní dluhopisy za 14,2 miliardy korun. Posledním dnem, kdy bude možno dluhopisy objednat, je čtvrtek. Zájemci musí cenné papíry uhradit nejpozději do 7. června. Ministerstvo financí o tom dnes informovalo ČTK.

 

"Již jsme splnili cíl, který jsme si stanovili ve strategii financování státního dluhu v rozmezí 10 až 20 miliard korun na jednu emisi. S výsledkem jsme proto spokojeni a emisi plánujeme zopakovat na podzim,“ uvedl dnes ministr financí Miroslav Kalousek.

Dluhopisy je možné pořídit na 397 pobočkách České spořitelny, ČSOB, Komerční banky a J&T Banky. V rámci jarní emise spořicích státních dluhopisů mají drobní investoři největší zájem o 1,5letý diskontovaný dluhopis. Ten si dosud objednala téměř polovina všech zájemců. Zájem o novinku v podobě protiinflačního dluhopisu má necelá desetina investorů.

Cenné papíry vydá ministerstvo 12. června. Nákup dluhopisů, jejich správa, výplata i reinvestice úrokového výnosu jsou zdarma.

sos vit

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK