GTS CE získala úvěr 330 milionů eur

30.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. května (ČTK) - Telekomunikační skupina GTS Central Europe získala od konsorcia evropských bank úvěr 330 milionů eur, tedy téměř 8,5 miliardy Kč. Prostředky využije na refinancování stávajícího dluhu a více než polovinu vyčlenila na nové akvizice, kapitálové výdaje a splátky půjček akcionářů. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

"Nový prioritní dluh poskytuje společnosti významnou likviditu pro financování nových investic jak v oblasti akvizic, tak sítí," sdělila mluvčí Lucie Řeřichová.

Během 20 let své existence rostla skupina GTS prostřednictvím akvizic firem a majetku v regionu střední a východní Evropy. Skupina chce díky úvěru urychlit svůj růst a posílit svou regionální optickou síť a síť datových center.

"Skutečnost, že se nám podařilo spojit stávající věřitele a nové banky, dokazuje sílu našeho podnikání v očích mnoha lidí. Od našeho posledního dluhového financování v roce 2008 rostla skupina GTS v oblastech ziskovosti a volného peněžního toku díky disciplíně a správnému zaměření každým rokem," uvedl finanční ředitel skupiny Gerald Grace.

Skupina GTS Central Europe (GTS) poskytuje telekomunikační řešení prostřednictvím vlastní sítě v zemích střední a východní Evropy. GTS vlastní a provozuje rozsáhlou optickou síť a datová centra pokrývající celý region. V České republice, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku nabízí skupina regionální dosah s hustými lokálními sítěmi. V současnosti má 40.000 zákazníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK