Škoda Power zmodernizuje v Indii elektrárnu za stovky milionů Kč

30.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 30. května (ČTK) - Škoda Power ze skupiny Doosan zmodernizuje za stovky milionů korun indickou tepelnou elektrárnu Bandel u města Tribeni, 50 km od Kalkaty. Turbínu pátého bloku o výkonu 210 MW uvede do provozu v polovině roku 2014. ČTK to řekl generální ředitel Jiří Šmondrk.

"Podařilo se nám ještě více proniknout na indický trh, který nám nabízí řadu příležitostí," uvedl. Už loni v prosinci získala Škoda Power kontrakt na modernizaci turbín 2 x 110 MW v elektrárně Sabarmatí.

Škoda Power je u zakázek subdodavatelem své mateřské společnosti Doosan Heavy Industries & Construction (DHIC). Pro ostatní dodávky a služby, například supervizi, montáže a uvedení do provozu, olejové chladiče a armatury je zákazníkem Doosan Power Systems India.

Instalovaný výkon uhelné elektrárny Bandel je 530 MW. Zahrnuje čtyři 80megawattové turbíny Westinghouse z let 1965 a 1966, a zmíněný blok 210 MW od indického Bhelu, provozovaný od roku 1982.

Do elektrárny Sabarmatí dodá rotory, rozváděcí kola, vnitřní vysokotlaká a středotlaká tělesa a hydraulickou regulaci. Dále vymění systém kontroly a měření pro každou jednotku. Komerční provoz začne na podzim 2013.

Škoda Power je výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především strojoven parních turbín. V portfoliu má turbíny od pěti do 1250 MW. Podnik v prosinci 2009 koupila za 11,5 miliardy Kč jihokorejská skupina Doosan. Škoda Power s ročními tržbami kolem osmi miliard korun zaměstnává přes 1100 lidí a trvale posiluje postavení v Evropě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK