CK Exim Tours mění majitele, podle MfD ji koupila Rewe

30.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. května (ČTK) - Jedna z největších cestovních kanceláří na tuzemském trhu, CK Exim Tours mění majitele. Její šéf Ferid Nasr prodal většinový podíl ve firmě strategickému investorovi, napsal server IHNED.cz Podle Mladé fronty Dnes je novým vlastníkem společnost Rewe, majitel obchodů Billa či Penny Market a také cestovní kanceláře Its Billa Travel. Mluvčí Rewe Marco Sandner však odmítl tuto informaci potvrdit.

"Dohoda o prodeji majoritního podílu Exim Tours byla podepsána dnes asi před hodinou. Majoritní podíl získal strategický partner," potvrdil IHNED.cz Nasr. Bližší podrobnosti uvést nechtěl, strategický partner se prý odkryje sám ve čtvrtek dopoledne na tiskové konferenci Exim Tours.

"Ke spekulacím v oboru se zásadně nevyjadřujeme," uvedl v úterý na dotaz MfD Sandner.

Podle IHNED.cz je prodej překvapivý. Nasr ještě v úterý Hospodářským novinám řekl, že chce do roka uvést akcie své firmy na pražské burze a zvětšit kvůli tomu v Česku sídlící holding Exim Tours na víc než dvojnásobnou velikost. Cenu transakce nezveřejnil.

Exim Tours, jejíž tržby činily v roce 2010 zhruba 3,45 miliardy korun, patří k největším cestovním kancelářím v ČR. Specializuje se na letecké zájezdy k moři po celém světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK