Sporných 45% akcií holdingu Vítkovice má dle soudu dostat Světlík

31.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. května (ČTK) - Městský soud v Praze nařídil, aby 45 procent akcií holdingu Vítkovice, které dosud ležely v soudní úschově, byly vydány Janu Světlíkovi. Rozhodnutí hned napadla druhá strana sporu, skupina KKCG Karla Komárka, uvedl dnes server Aktuálně.cz. Podle webu tak soud "nečekaným způsobem zasáhl do bitvy miliardářů," kteří se roky přou o necelou polovinu strojírenského holdingu.

KKCG na počátku roku uspěla s žalobou, kdy Obvodní soud pro Prahu 10 rozhodl, že zmíněné akcie náleží Komárkovi. Šéf představenstva a ředitel Vítkovic Světlík se proti rozhodnutí odvolal. Městský soud v Praze, tedy odvolací instance, teď podle Aktuálně.cz zrušil nejen rozhodnutí prvoinstančního soudu, ale zároveň rozhodl ve věci samé. Souhlasí s vydáním 45 procent holdingu Vítkovice Světlíkovi. KKCG podá dovolání k Nejvyššímu soudu a požádá o odkladný účinek dnešního rozhodnutí soudu.

Pod Vítkovice Holding patří necelá třicítka strojírenských firem. Roční tržby se před krizí pohybovaly lehce pod 20 miliardami korun, píše web.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK