Koruna mírně posiluje k euru, vůči dolaru stagnuje

01.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. června (ČTK) - Koruna dnes dopoledne mírně posiluje k euru, vůči dolaru stagnuje. Kolem 10:15 se proti čtvrtku obchodovala o šest haléřů výše na 25,75 Kč/EUR a k dolaru byla silnější o haléř na 20,87 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria online.

Podle Miroslava Frayera z Komerční banky se obchody vůči euru uskutečnily prozatím v relativně úzkém osmihaléřovém pásmu, přičemž nejdražší obchod se na mezibankovním trhu uskutečnil za 25,75 Kč/EUR. "Zveřejněný předstihový index nákupních manažerů (PMI), který poklesnul více, než se čekalo, neměl na obchodování s korunou žádný vliv," uvedl Frayer.

Podmínky ve zpracovatelském sektoru v Česku se v květnu zhoršily, když index nákupních manažerů (PMI) klesl na 47,6 bodu z dubnových 49,7 bodu. Aktuální údaje vypovídají o největším celkovém zhoršení podnikatelských podmínek ve výrobním sektoru od srpna roku 2009, oznámila dnes společnost Markit Economics.

Euro vůči dolaru kolem 10:15 stagnovalo na 1,2347 USD/EUR. Podle Frayera trhy čekají na klíčové údaje o americkém trhu práce. Ty by mohly udat další směr, dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK