Pojišťovně Generali loni klesl zisk o 166 milionů na 577 mil. Kč

01.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. června (ČTK) - Pojišťovně Generali loni podle mezinárodních účetních standardů klesl zisk o 166 milionů na 577 milionů korun. Na pojistném vybrala 8,44 miliardy Kč, meziročně o 2,8 procenta méně. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Generali Jiří Cívka. Generali je s tržním podílem 7,3 procenta čtvrtou největší pojišťovnou v Česku.

 

Všechny domácí pojišťovny vybraly loni na pojistném 116,3 miliardy korun, což byl meziročně pokles o 0,3 procenta.

"Hospodářský výsledek Generali byl ovlivněn dosaženými technickými výsledky, úspornou nákladovou politikou a výnosy z finančního umístění," řekl generální ředitel pojišťovny Štefan Tillinger. To přispělo k dosažení zisku přes doznívající finanční krizi na českém pojistném trhu, dodal.

Ke konci loňského roku spravovala Generali 1,485 milionu pojistných smluv. Tržní podíl 8,2 procenta řadí firmu na čtvrtou příčku mezi největšími pojišťovnami v neživotním pojištění s předepsaným pojistným 5,86 miliardy korun. Předepsané pojistné životního pojištění dosáhlo 2,79 miliardy Kč, což znamenalo podíl 5,7 procenta.

Vlastní kapitál pojišťovny ke konci loňského roku dosáhl 1,7 miliardy korun. Bilanční suma činila 18 miliard korun. Proti technickým rezervám celkem 13,3 miliardy korun stojí kapitálové investice přesahující 16,2 miliardy korun.

Generali Pojišťovna je součástí Generali PPF Holdingu, který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím svých dceřiných společností aktiva 15 miliard eur (asi 390 miliard Kč) a poskytuje služby více než 13 milionům klientů. Sídlo má v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v Praze. Generali PPF Holding je společný podnik Assicurazioni Generali (podíl 51 procent) a PPF Group (49 procent).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK