Řídící výbor ČD povede náměstek ministra dopravy Lukáš Hampl

06.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. června (ČTK) - Novými členy Řídícího výboru Českých drah vláda jmenovala Jiřího Žáka a Miloslava Halu za ministerstvo dopravy a Petra Pelechu za ministerstvo průmyslu a obchodu. Funkce předsedy výboru se ujme náměstek ministra dopravy Lukáš Hampl. ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák. Ve funkcích nahradí někdejšího ředitele kabinetu ministra dopravy Jakuba Hodináře, náměstka ministra dopravy Iva Vykydala a bývalého náměstka ministra průmyslu a obchodu Petra Poláka.

"Ivo Vykydal odchází z ministerstva dopravy do Státního fondu dopravní infrastruktury. Na jeho místo na ministerstvu nastoupí Hala," řekl ČTK Novák. Členy řídícího výboru jmenují jednotlivé resorty, kandidáty ministerstev musí ale schválit vláda. Jednotlivé resorty mají podle zákona o drahách stanovené přesné počty zástupců v řídícím výboru a není možné, aby jejich místa zastávali lidé z jiných resortů, dodal Novák.

Řídící výbor v Českých drahách zastává funkci valné hromady. Má sedm členů. Tři posty v radě připadají na zástupce z ministerstva dopravy a po jednom z ministerstva financí, ministerstva obrany, ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva pro místní rozvoj.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK