ÚOHS začal posuzovat změnu vlastníka čerpacích stanic Pap Oil

13.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 13. srpna (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat změnu vlastníka 124 čerpacích stanic sítě Pap Oil. Od společností Bohemia Realty Company a Pap Oil je koupila skupina MOL. ČTK to zjistila z webu ÚOHS. Celkem bude MOL v Česku provozovat 149 čerpacích stanic a s přibližně pětiprocentním maloobchodním tržním podílem bude pátým největším hráčem na českém trhu.

ÚOHS se bude zabývat oblastí maloobchodního prodeje pohonných hmot na čerpacích stanicích. Vede správní řízení. O povolení spojení by měl rozhodnout do konce srpna.

Skupina MOL v Česku působí prostřednictvím společnosti Slovnaft ČR a je zde aktivní v maloobchodu a velkoobchodu s ropnými produkty. Slovnaft ČR vlastní 25 čerpacích stanic, které provozuje pod značkou Slovnaft. Zatímco velkoobchodní tržní podíl společnosti se na tuzemském trhu odhaduje na 18 procent, podíl v maloobchodu představuje pouze 0,7 procenta.

V Česku funguje celkem zhruba 6700 čerpacích stanic, z toho více než 3700 z nich jsou veřejné. Největšími provozovateli tuzemských čerpacích stanic v tuzemsku jsou společnosti Benzina, OMV, Čepro a Shell.

Původně maďarský koncern MOL je mezinárodní integrovaná ropná a plynárenská společnost s aktivitami ve 40 zemích v Evropě, Severní Africe, na Středním Východě a zemích Společenství nezávislých států. Zaměstnává více než 32.000 lidí po celém světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK