Vláda projedná zákon o hazardu, ten by mohli provozovat i cizinci

14.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. srpna (ČTK) - Vláda ve středu projedná nový návrh zákona o provozování sázkových her, který má mimo jiné umožnit zahraniční majetkovou účast u všech druhů sázkových her. Návrh stanovuje podmínku sídla provozovatele na území ČR a v případě provozování internetových kurzových sázek vyžaduje registraci ve stálých prostorech provozovatele. Platnost těchto podmínek skončí na konci roku 2014, sdělilo dnes ČTK ministerstvo financí.

Zákon dále obsahuje zkrácení takzvaného přechodného období ze tří let na šest měsíců. V přechodném období je možné provozovat loterie a jiné podobné hry ve městech, aniž by tuto činnost mohly omezit radnice. Pokud bude zákon přijat, videoloterijní terminály by tak z obcí mohly zcela vymizet už v polovině roku 2013.

Mezi další ustanovení zákona patří povinnost absolvovat dvě povolovací řízení k provozování povolovaných her. Půjde o základní povolení, které bude mít celostátní platnost pro konkrétní druh hry a bude vydáváno na tři roky. Druhé povolení bude k umístění hry, jehož platnost bude omezena na konkrétní herní prostor. Ohlašované hry, tedy spotřebitelské sázkové hry, u nichž úhrnná výše výher nesmí přesáhnout dva miliony Kč, a tomboly, jejichž celkové výhry přesahují 100.000 Kč, budou spadat pod režim ohlašování specializovanému finančnímu úřadu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK