Koruna dopoledne dál mírně zpevnila vůči euru i dolaru

17.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne rozšířila vůči oběma hlavním světovým měnám zisky z předešlých dnů. Kolem 10:40 si k euru proti čtvrtku polepšila o tři haléře na 24,87 Kč/EUR. K dolaru byla silnější také o tři haléře a stála na 20,12 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Obchodování s českou měnou bylo ráno poklidné. Vůči euru si koruna zatím bez problémů drží zisky z předchozích dní a pohybuje se v úzkém několikahaléřovém pásmu pod hladinou 24,90 Kč/EUR, uvedl analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák.

"Směr vývoje koruny tak bude i nadále udávat tržní sentiment. Během odpoledních hodin nelze vyloučit uzavírání dlouhých korunových pozic před blížícím se víkendem, což by se odrazilo na oslabení české měny," dodal Novák.

Analytik Patria Finance Tomáš Vlk uvedl, že maďarský forint s polským zlotým začaly odevzdávat čtvrteční nevýrazné zisky, a za korunou tak výkonnostně zaostávají. Žádné podstatné zprávy ze středoevropského regionu dnes nepřicházejí, doplnil.

Podle Martina Prokopa z Next Finance dnes bude koruna postrádat statistiky. Je podle něj možné, že i dnes budou chtít investoři využít její zajímavější úrokové zhodnocení. To bude korunu posilovat.

Euro se vůči dolaru kolem 10:40 obchodovalo na 1,236 USD/EUR.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK