MPO sloučilo zahraniční pobočky CzechInvestu a CzechTrade

24.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) na začátku srpna sloučilo do jednotné sítě obchodních misí zahraniční pobočky státních agentur CzechInvest a CzechTrade. Síť nyní čítá 38 kanceláří a do konce roku 2013 by jich v 56 zemích světa mělo fungovat 70. Novinářům to dnes řekl ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Sloučení zahraničních kanceláří CzechInvestu a CzechTrade je součástí nové exportní strategie ČR na roky 2012 až 2020.

 

"Podnikatelské reprezentace v současnosti podávají nominace na obsazení míst v jednotlivých destinacích. Na podzim se pak budou podílet i na konkrétním výběru tak, aby do konce letošního roku byly obsazeny kanceláře ve všech 12 prioritních i 25 zájmových zemích, na které se exportní strategie zaměřuje především," uvedl Kuba.

 

Nová exportní strategie definuje 12 prioritních zemí pro český export, jako jsou Brazílie, Čína, Indie, Irák, Ukrajina či Spojené státy. Materiál obsahuje i 25 zájmových zemí, na které má být rovněž upřena zvýšená pozornost. Samostatně jsou pak uvedeny členské země EU.

 

Agentura CzechInvest do Česka láká investory a má na starost dotace z evropských fondů. CzechTrade podporuje tuzemské exportéry.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK