Co týden dal? Hypotéky jsou prakticky nejvýhodnější v historii

24.08.2012 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Průměrná úroková sazba hypoték v červenci klesla na 3,59 procenta z červnových 3,61 procenta. V červenci se tak sazby hypoték přiblížily rekordně nízké úrovni.

Posledních 7 dní ve světě

Softwarová společnost Microsoft dnes poprvé po čtvrt století představila nové firemní logo. Dominantní světový výrobce počítačových operačních systémů tím chce sjednotit svůj vizuální design před uvedením série nových produktů v čele s novým operačním systémem Windows 8.
Více informací

Španělsko jedná se svými partnery v eurozóně o podmínkách pomoci, která by snížila náklady na úvěry země. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na tři zdroje obeznámené se situací. Podle zdrojů však stále nepadlo závěrečné rozhodnutí o tom, zda Španělsko nakonec žádost o pomoc podá.
Více informací

Americká centrální banka (Fed) by relativně brzy mohla sáhnout k nové podpoře ekonomiky. Ukázal to zápis z posledního jednání měnového výboru Fedu, kde se pro takovou možnost vyslovila většina členů výboru. Intervenci ale podmiňují tím, že se stav ekonomiky výrazněji nezlepší. Po zprávě začaly růst ceny ropy a zlata, kurz eura k dolaru se vyšplhal nad 1,25 USD.
Více informací

Rozpočtový deficit Spojených států se v letošním roce patrně vyšplhá na 1,128 bilionu dolarů (asi 22,6 bilionu Kč). Předpovídá to tamní Rozpočtový výbor Kongresu (CBO). Nová předpověď je sice nepatrně příznivější, protože dosud výbor předpovídal deficit 1,171 bilionu dolarů, letošek ale i tak bude čtvrtým rokem v řadě, kdy schodek rozpočtu přesáhne bilion dolarů.
Více informací

Německá Commerzbank přiznala, že je ve Spojených státech vyšetřována kvůli svým obchodním transakcím s Íránem a může v souvislosti s tím čekat "značně negativní" finanční důsledky. Možná pokuta může překročit její rezervy vytvořené pro případ takovýchto událostí.
Více informací

Řecko by mělo okamžitě přestat splácet dluhy věřitelům a začít jednat o zmírnění drastických úsporných opatření, jinak bude čelit sociálním nepokojům. Uvedl to podle agentury DPA mluvčí Koalice radikální levice (SYRIZA), která je největším opozičním uskupením v řeckém parlamentu.
Více informací

Společnost Apple se stala nejhodnotnější firmou v historii Spojených států. Tržní kapitalizace Applu stoupla během obchodování až na 622,5 miliardy dolarů (12,5 bilionu Kč), což je nejvyšší hodnota, na jakou kdy firma ve Spojených státech během obchodování dosáhla. Doposud držel rekord Microsoft.
Více informací


...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Škoda Auto zahájila v Mladé Boleslavi výrobu nové kompaktní limuzíny Rapid. Vůz bude od října postupně uváděn na evropské trhy, příští rok v Číně a od roku 2014 v Rusku. Kapacita výrobní linky se postupně zvýší z 800 na 1200 vozů denně. Světová premiéra je naplánována na zářijový autosalon v Paříži.
Více informací

Rozpočet na rok 2013 bude nově sestavován v systému Státní pokladny. Systém Státní pokladny by měl propojit státní organizace, jejichž hospodaření bude možné podrobně sledovat. Ministři tak například budou moci v každém okamžiku znát finanční situaci svého resortu. Stejně tak by měla mít informace o vývoji rozpočtu ve zjednodušené formě veřejnost, a to na portálu veřejné správy.
Více informací

Česká obchodní inspekce při kontrolách ve 2. čtvrtletí našla závady u téměř 40 procent obchodníků, kteří nabízeli slevy. Prodejci zákazníky například špatně informovali o cenách zlevněného zboží, nesprávně účtovali nákupy či používali nekalé obchodní praktiky. ČOI obchodníkům za tyto prohřešky pravomocně uložila 276 pokut v celkové výši bezmála 1,5 milionu korun.
Více informací

Postavení klientů žádajících či čerpajících spotřebitelské půjčky se zřejmě zlepší. Vláda schválila novelu zákona o spotřebitelském úvěru. Novela zavádí například možnost odstoupit od smlouvy do 14 dnů bez sankce, zakazuje používání směnek a šeků či volání na předražené telefonní linky. Zákon by měl platit od příštího roku.
Více informací

Průměrná úroková sazba hypoték v červenci klesla na 3,59 procenta z červnových 3,61 procenta, vyplývá z údajů Fincentrum Hypoindexu. V červenci se tak sazby hypoték přiblížily rekordně nízké úrovni. Index sleduje od roku 2003 průměrnou úrokovou sazbu hypoték bez ohledu na dobu fixace a dnes zveřejnil nejnovější údaje. Nejnižší za dobu existence ukazatele byly sazby loni v prosinci, a to 3,56 procenta.
Více informací

Ministerstvo práce a další instituce provedly letos v prvním pololetí přes 95.000 kontrol nelegálního zaměstnávání. Uložily 1936 pokut za celkem 106,4 milionů korun.
Více informací

Počet nově uzavřených smluv penzijního připojištění v Česku v letošním prvním pololetí meziročně vzrostl o 150.000 na 383.000 smluv, tedy o více než 60 procent. Vyplývá to ze statistik ministerstva financí, které ke konci června evidovalo 4,71 milionu účastníků penzijního připojištění. Podle odborníků souvisí zvýšení počtu nově uzavřených smluv s penzijní reformou, která vejde v platnost v lednu příštího roku.
Více informací


...více informací naleznete v sekci Aktuality.

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU