Koruna v úvodu týdne stagnuje k euru i dolaru

27.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - Koruna v úvodu týdne stagnuje k oběma hlavním světovým měnám kolem pátečních hodnot. V 10:30 se obchodovala vůči euru na 24,85 Kč/EUR, tedy o haléř výše, a k dolaru získala dva haléře na 19,84 Kč/USD. Vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Koruna se ráno příliš nehýbe, zůstává vůči euru kolem 24,85. Podobné je to s forintem, zatímco zlotý nepatrně posiluje," uvedl Tomáš Vlk z Patria Finance. Doma ani v regionu dnes nejsou v kalendáři data, která by mohla se zdejšími měnami zahýbat. Světové trhy podle analytika dávají smíšené signály, když proti růstu eurodolaru stojí ranní pokles evropských akciových trhů.

Euro vůči dolaru kolem 10:30 posílilo na 1,2528 USD/EUR. Podle Vlka mu pomáhá lehký pokles výnosů španělských a italských dluhopisů. "V rámci eurozóny by důležitější než čísla měly být otázky spojené s dluhovou krizí, týkající se podmínek pomoci pro Řecko, španělské žádosti, opatření ECB a jejich podmíněnosti apod.," míní Vlk. V USA dnes žádná zásadní data na programu nejsou, sledovat se budou hlavně komentáře zástupců americké centrální banky, poté co zápis z posledního jednání potvrdil větší příklon k další měnové podpoře.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK