ÚOHS začal posuzovat prodej společnosti Game Czech

28.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 28. srpna (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat prodej největšího tuzemského prodejce počítačových her a konzol Game Czech. Firmu od společnosti Game Group kupuje správce fondů rozvojového kapitálu Genesis Capital. ÚOHS zahájil správní řízení, ČTK to zjistila z jeho webu.

Úřad se bude zabývat maloobchodním prodejem počítačových her, herních konzolí a příslušenství. Rozhodnout by měl do měsíce. Vede pouze zjednodušené řízení.

Game Czech podle dřívějšího vyjádření ředitele Genesisu Jana Taubera přes problémy mateřské firmy dlouhodobě prosperuje a v posledních letech vykazuje trvalý růst.

Game Czech provozuje 30 prodejen rozmístěných především v nákupních centrech po celé ČR. V minulém roce vykázala tržby 317 milionů korun. Společnost se zhruba čtvrtinovým podílem na herním trhu má 102 zaměstnanců.

Genesis Capital se zaměřuje na investice do malých a středních firem v ČR a na Slovensku. Celkem zajistil 20 firmám přes dvě miliardy korun. Investoval mimo jiné do společností Profimedia, Vydis Group, Servodata, pietro filipi, Gumotex, AB Facility nebo Energetických strojíren Brno.

Podle Asociace herního průmyslu České a Slovenské republiky dosáhl v roce 2011 obrat herního trhu kumulovaně v obou zemích 2,2 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK