Milan Tománek bude v Číně řídit vztahy Home Creditu s veřejností

29.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. srpna (ČTK) - Ředitel komunikace skupiny PPF Milan Tománek (56) ve funkci končí a v příštích dvou letech povede tým pro vztahy s vládou a veřejností společnosti Home Credit v Číně. Jeho sídlem bude město Tchien-ťin. Tománek to dnes řekl ČTK s tím, že šéfem komunikace PPF bude od září jeho nynější zástupce Radek Stavěl.

Tománek nastoupil do PPF před pěti lety. Předtím působil 14 let v ČSOB jako výkonný ředitel komunikace a vztahů k investorům. V letech 1999 až 2001 byl mluvčím České národní banky.

Skupina Home Credit, která patří do skupiny PPF, je předním poskytovatelem spotřebitelského financování v Evropě. V letošním roce byly do holdingové společnosti Home Credit B.V. (zahrnující operace v Česku, Slovensku, Rusku a Bělorusku) konsolidovány také asijské operace (v Číně, Indii a Indonésii).

PPF, jíž většinově vlastní nejbohatší Čech Petr Kellner, je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Vlastní aktiva za zhruba 360 miliard Kč zahrnující různorodé aktivity od bankovnictví a pojišťovnictví přes nemovitosti, energetiku a těžbu nerostů až po ruský obchodní řetězec se spotřební elektronikou. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie.

fd mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK