Zisk Home Creditu v pololetí stoupl o 32 procent na 4,4 mld.Kč

04.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Amsterodam 4. září (ČTK) - Čistý zisk společnosti Home Credit B.V. se v pololetí zvýšil o 32,2 procenta na 176 milionů eur (4,4 miliardy Kč). K růstu přispěl silný výkon v rámci celé skupiny vyjma Běloruska. Firma, která poskytuje spotřebitelské úvěry v několika zemích včetně České republiky, to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Výsledky zahrnují konsolidované údaje za Rusko, Česko, Slovensko a Bělorusko a ústředí firmy. Do výsledků nejsou zahrnuty Čína, Vietnam, Indie a Kazachstán, které byly do holdingu začleněny až ve druhé polovině roku.

Provozní zisk stoupl meziročně o 53,2 procenta na 708,4 milionu eur. Příjmy z úroků stouply meziročně o 34,7 procenta na 456,7 milionu eur. Příjmy z poplatků se více než zdvojnásobily na 207,1 milionu eur.

Podíl nesplácených úvěrů (NPL ratio) se na konci června snížil na 8,2 procenta z 8,5 procenta na konci prosince. Čistý objem úvěrů na konci června činil 3,87 miliardy eur a ve srovnání s koncem prosince 2011 stoupl o 28,7 procenta, hlavně díky Rusku.

Vklady se ve srovnání s předchozím pololetím zvýšily o 67,4 procenta. Podíl běžných účtů a termínovaných vkladů klientů na celkových závazcích firmy vzrostl na 63,5 procenta.

Skupina je součástí skupiny PPF Group N.V., což je jedna z největších finančních a investičních skupin ve střední a východní Evropě. Jejím hlavním akcionářem je Petr Kellner.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK