Registr vozidel v Karviné dnes zcela zkolaboval

13.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 13. prosince (ČTK) - Zatímco v Ostravě funguje registr vozidel po dnešním napojení na evidenci obyvatel bez větších problémů, v Karviné zcela zkolaboval. Úředníci tam vůbec nemohou odbavovat klienty. ČTK to řekli mluvčí úřadů.

"Ráno po otevření v 7:30 jsme odbavili dva žadatele, kolem 8:00 se systém výrazně zpomalil a na každou operaci čekali naši úředníci dlouhé minuty, před 9:00 systém spadl úplně," uvedla karvinská mluvčí Šárka Swiderová. Úředníci nemohou přihlásit ani odhlásit žádné auto, ani provést jakékoli změny.

Swiderová uvedla, že po počátečních velkých obtížích, které měl registr v létě, pracoval v poslední době asi na 70 procent. "Je stále pomalý a spoustu úkonů včetně ztotožňování lidí jsme museli dělat sami, ale aspoň jsme byli schopni klienty obsloužit," uvedla mluvčí.

Úředníci v Ostravě už od rána odbavili přes 30 lidí. Před 9:30 tam čekalo okolo deseti klientů. "Registr od rána funguje, zatím nejsou žádné závady. Jen centrální registr se trochu zpomalil, a tak se na některé úkony čeká někdy několik minut," řekl mluvčí ostravského magistrátu Michal Bayer.

Centrální registr vozidel dnes ráno začal poprvé fungovat po propojení s databází obyvatel a adres nemovitostí. Úředníci poboček registru by podle ministerstva dopravy po propojení registru aut s dalšími registry už neměli pracně vyplňovat údaje o občanech žádajících o změny v registru vozidel. Všechny potřebné informace by se do registračního formuláře měly samy stáhnout z evidence základních registrů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK