Penta dostane na Florentinum od bank úvěr za 2,8 miliardy korun

18.04.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. dubna (ČTK) - Investiční skupina Penta dostane na svůj realitní projekt Florentinum v centru Prahy od konsorcia tří bank úvěr 110 milionů eur (zhruba 2,84 miliardy korun), tedy 55 procent předpokládané ceny stavby. Peníze na financování výstavby víceúčelové budovy bude Penta čerpat na začátku května. Informoval o tom mluvčí skupiny Martin Danko. Nyní je hotová hrubá stavba.

Členy konsorcia jsou UniCredit Bank Czech Republic, Komerční banka a Raiffeisenlandesbank Oberösterreich, koordinátorem pak UniCredit Bank.

Stavba obří kancelářské a obchodní budovy Florentinum v centru Prahy vedle vlakového Masarykova nádraží vyjde na 200 milionů eur (5,17 miliardy korun). Budova nabídne celkem 43.000 metrů čtverečních kanceláří, 7860 metrů čtverečních obchodních ploch, 3426 metrů čtverečních skladů a 602 parkovacích míst. Stane se tak největší administrativní budovou v hlavním městě postavenou v jedné stavební etapě.

V současnosti je pronajato zhruba 50 procent nabízených ploch. Největším potvrzeným nájemcem kanceláří je poradenská společnost Ernst & Young, z obchodníků je to řetězec Interspar s plochou 1100 metrů čtverečních, prodejce hodinek Koscom s 540 metry čtverečními a síť prodejen drogerie a parfumerie Rossmann s 520 metry čtverečními.

Penta budovu České typografie, tedy bývalého sídla deníku Rudé Právo, koupila od rakouské společnosti S+B CEE Beteiligungsverwaltungs v lednu 2010. Stavba začala v polovině loňského roku a její dokončení se plánuje na letošní čtvrté čtvrtletí. Budova by měla být uvedena do plného provozu od ledna příštího roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK