Stavební spoření výhodnější od kolébky po vysokou

25.06.2004 | , Finance.cz
Studentské centrum


Stavební spoření je velmi rozšířený a populární nástroj nejen pro  možnost  získání  potřebných financí na investice do bydlení, ale i  pro jeho jedinečnost  výhodného a  bezrizikového zhodnocení  volných peněžních prostředků.

O vhodnosti uzavření stavebního spoření  pro děti a mladé lidi asi nikdo nepochybuje. Jedná se o velmi výhodnou investici do budoucna a to i v případě, že spoření je uzavřeno malému dítěti, u něhož zatím není předpoklad pro čerpání úvěru. Začít spořit dítěti již  "od kolébky" může budoucímu mladému člověku zajistit velmi dobrý finanční základ pro jeho samostatný život.

Jaké má stavební spoření hlavní výhody?

  • lze získat státní podporu ve až výši až 3000 Kč za rok
  • lze čerpat výhodně úročené úvěry
  • výnosy ze spoření nepodléhají dani z příjmů 
  • úroky z úvěru jsou odečitatelné od základu daně
  • vklady jsou pojištěny proti případným krachům stavebních spořitelen

Rodiče mohou spořit dítěti až několik cyklů stavebního spoření, přičemž jeden cyklus trvá 6 let (u smluv uzavřených po 31.12.2003). Po uzavření smlouvy v prvních 6 letech vkládají pravidelně dítěti zvolenou částku na stavební spoření. Po ukončení šestiletého cyklu toto spoření rodiče zruší a uzavřou na dítě další smlouvu, na kterou mohou jednorázově vložit úspory včetně státní podpory z první smlouvy. Tento způsob umožňuje využít všechny možnosti stavebního spoření a v dalších cyklech již rodinu finančně nezatěžuje. Mladý člověk má díky rodičům smlouvu o stavebním spoření, která mu umožní získat úvěr, bude-li uvažovat o vlastním bydlení, nebo mít alespoň "trochu peněz" pro začátek.

Stavební spořitelny všeobecně zvýhodňují mladé klienty. Některé nabízí slevu na poplatku za uzavření smlouvy a vedení účtu zdarma, jiné kvalitní pojištění či soutěže pro mladé klienty.

Více informací o aktuálních nabídce stavebních spořitelen naleznete na této stránce! Výhodné a pohodlné sjednání stavebního spoření po internetu umožňujeme zde!

Autor článku

Jaroslav Paclík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Studentské centrum