Společnost Toshiba hodlá zrušit polovinu míst v divizi televizorů

30.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 30. září (ČTK) - Japonská společnost Toshiba zruší polovinu pracovních míst ve své ztrátové divizi televizorů. Do konce tohoto fiskálního roku ukončí výrobu ve dvou ze tří svých zahraničních továren. Oznámila to dnes firma. To, který ze svých provozů v Číně, na Filipínách a v Polsku uzavře, ale podle agentury Reuters nesdělila.

Divize televizorů se v posledních dvou letech kvůli slabému prodeji na globálních trzích nedostala z červených čísel. Vliv na to mělo částečně i zpomalení ekonomiky v Evropě, ale také pokles domácí poptávky, kterou přechodně oživil přechod na digitální vysílání. Trh s osobními počítači pak zasáhla rostoucí popularita počítačových tabletů a chytrých telefonů.

Společnost dnes uvedla, že zvýší produkci, kterou pro ni smluvně zajišťují jiné společnosti, ze 40 procent na 70 procent. Také hodlá omezit počet pracovních míst v divizi televizorů po celém světě o 3000 míst, přičemž dvě třetiny těchto pozic se nachází v zahraničí. Číslo zahrnuje i zhruba 400 zaměstnanců, u nichž Toshiba nedávno uvedla, že je přesune do jiných obchodních částí.

Firma již v červenci oznámila plány snížit v tomto fiskálním roce náklady v divizi televizorů a osobních počítačů dohromady o deset miliard jenů (1,9 miliardy Kč). V následujícím roce chce toto číslo zdvojnásobit, aby se vyrovnala se slabou poptávkou.

Společnost si od těchto opatření slibuje, že divizi televizí pomohou dostat se v druhé polovině tohoto fiskálního roku do černých čísel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK