Koruna dopoledne mírně zpevnila k euru a oslabila vůči dolaru

30.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. září (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne mírně zpevnila vůči euru, k dolaru oslabila na čtvrteční závěrečnou hodnotu. Proti evropské měně si v 11:20 připisovala růst o čtyři haléře na 25,69 Kč/EUR, k dolaru koruna smazala páteční růst a se ztrátou čtyř haléřů stála na 19,03 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

U kurzu koruny není patrný žádný velký pohyb, uvedl analytik Patria Online Tomáš Vlk. Připomněl, že nová čísla z domácí ekonomiky budou oznámena v úterý, kdy Český statistický úřad zveřejní nově zpřesněný odhad vývoje hrubého domácího produktu za letošní druhé čtvrtletí.

"Víceméně stabilní je ráno také forint, zatímco zlotý posiluje," podotkl Vlk. U polské měny se podle něj zřejmě projevují spekulace, že Polsko bude chtít zlotý podpořit s využitím intervence.

Do kurzu eura vůči dolaru se podle Vlka příliš nepromítly ani hrozba pádu vlády v Itálii, ani dosavadní neshoda amerického Kongresu na rozpočtu pro příští fiskální rok. "I přes zmíněné zprávy a výrazné pohyby na dluhopisech i akciích zůstává eurodolar bez větších změn," shrnul analytik. Kurz se pohybuje kolem 1,3500 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK