Penta začne v areálu Waltrovky stavět letos v listopadu

10.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. října (ČTK) - Skupina Penta Investments zahájí stavbu administrativní budovy Aviatica v areálu bývalé Waltrovky letos v listopadu. Dokončení stavby první budovy z plánované nové městské čtvrti se očekává v pololetí 2015, uvedli dnes na tiskové konferenci zástupci skupiny. Výše investice do budovy je miliarda korun, Penta zabezpečí financování z vlastních zdrojů.

Aviatica by měla nabídnout přes 27.000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch. V budově by kromě kanceláří měly vzniknout i restaurace, kavárny a obchody. "První nájemci by se mohli nastěhovat v červenci 2015," řekl projektový manažer Penty Pavel Streblov.

Areál bývalé továrny na letecké motory má celkem 16,5 hektaru. Podle územního plánu musí 1,5 hektaru pokrývat park. Na dalších pěti hektarech, především podél Radlické ulice, chce Penta vystavět administrativní budovy, které odstíní hluk dopravy. V klidnější zadní části areálu by na zhruba deseti hektarech měly vzniknout rezidenční budovy. Penta chce celkem investovat do výstavby v areálu bývalé Waltrovky pět miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK