Vodafone dokončil převzetí kabelové televize Kabel Deutschland

14.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 14. října (ČTK) - Britský mobilní operátor Vodafone Group dokončil převzetí největšího německého provozovatele kabelové televize Kabel Deutschland za 7,7 miliardy eur (téměř 200 miliard Kč). Oznámila to dnes firma.

Vodafone chce podle agentury DPA prostřednictvím této akvizice lépe konkurovat německé telekomunikační společnosti Deutsche Telekom. Síť společnosti Kabel Deutschland kromě přenosu televize nabízí velký potenciál rovněž v oboru pevných telefonních linek a připojení k internetu.

Vodafone nyní ve společnosti Kabel Deutschland vlastní 76,57 procenta akcií. Firma již minulý měsíc uvedla, že v tendru získala potřebných 75 procent akcií německého podniku. Krátce poté schválila transakci Evropská komise.

Vodafone se dlouhodobě soustředí na aktivity v oboru bezdrátových služeb v kontinentální Evropě včetně České republiky. Minulý měsíc se dohodl, že prodá firmě Verizon Wireless za 130 miliard dolarů (téměř 2,5 bilionu Kč) svůj podíl ve společném americkém podniku. Měl by tak mít dostatek finančních prostředků k posilování evropských aktivit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK