FINANCE.EU spustily další aplikace na webu

05.02.2001 | , Finance.cz
Press centrum


Společnost FINANCE.EU, která mimo jiné provozuje nezávislý finanční server www.finance.cz spustila další webové aplikace na stránkách www.fintest.cz a www.finprofit.cz. www.fintest.cz je aplikace, která pomáhá návštěvníkovi v rozhodnutí, pro který finanční produkt se rozhodnout a to tím, že porovná produkty od všech poskytovatelů. Aplikace www.finprofit.cz umožňuje obchodování s nadbytečných aktivy.

Na nových stránkách www.fintest.cz byl spuštěn nový informační systém o produktech na finančním trhu. Systém www.fintest.cz je určen pro odbornou i laickou veřejnost a má za úkol pomoci zájemci o nákup finančních produktu. Stránky www.fintest.cz jsou koncipovány do jednotlivých zájmových sekcí jako je „bydlení“, „penzijní připojištění“, „pojišťovnictví“ a „bankovnictví“.

Filosofie srovnávacího systému je založena na porovnávání velkého objemu dat, které charakterizují jednak finanční produkt, a jednak hospodářské výsledky finanční instituce. Systém je navržen interaktivně, a umožňuje jeho uživateli ovlivňovat prioritu ukazatelů, které se účastní srovnání. Současně mu nabízí zvolit si parametry dle svých představ pro modelový výpočet.

Výsledkem srovnání je stanovení indexu kvality „IQ“ a indexu ceny „IC“ produktu. Podílem obou indexů je stanoven poměr kvality k ceně, který vystupuje v rámci porovnání jako další třetí důležitý ukazatel. Vedle komparace systém provádí modelové výpočty finančního produktu.

Dle těchto ukazatelů jsou finanční instituce sestupně seřazeny. Pro názornost srovnání jsou výsledky srovnání sestaveny do grafů.

Po provedeném srovnání má uživatel možnost nákupu daného finančního produktu dle vlastního výběru u zvolené finanční instituce a to jak formou on-line, tak off-line.

V současné době je v provozu modul stavebního spoření v rámci sekce „bydlení“, dalším spuštěným modulem bude od 15.2.2001 „penzijní připojištění“.

Server Finprofit.cz funguje jako tržiště nadbytečných aktiv, které soustřeďuje nabídky od prodávajících, umožňuje jim volit různé způsoby prodeje, a tyto nabídky pak zveřejňuje a zobrazuje kupujícím. Zveřejňování nabídek je zdarma, prodávající platí pouze provizi z prodeje při uskutečnění obchodu přes Finprofit.cz. Kupující využívají všech služeb na Finprofit.cz zdarma, přičemž koupí-li předmět přes Finprofit.cz, přepouští jim FINPROFIT s.r.o., provozovatel serveru Finprofit.cz, část své provize, kterou obdrží od prodávajícího. V současné době jsou zde zobrazeny nabídky od čtyřech smluvních leasingových společností v sekcích automobily, strojní vybavení, technické vybavení a nábytek.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum