Vláda přerušila jednání o navýšení peněz na škody po povodních

16.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. října (ČTK) - Vláda dnes přerušila jednání o možném navýšení peněz na odstranění škod z jarních povodní. Na tiskové konferenci po jednání kabinetu to řekl premiér Jiří Rusnok s tím, že do materiálu musí doplnit ještě ministerstvo školství škody na tělovýchovných a sportovních zařízeních.

Materiál počítal s navýšením peněz z původně schválených čtyř miliard na 4,5 miliardy korun. Největší růst se týkal programu na odstraňování povodňových škod na infrastruktuře vodovodů a kanalizací.

"Materiál byl po dohodě s ministry přerušen, je potřeba zařadit tam ještě škody na tělovýchovných a sportovních zařízeních a ministerstvo školství to tam má doplnit. Následně to pak schválíme jako celek," uvedl Rusnok.

Už na konci července schválila Rusnokova vláda plán na financování a odstranění škod po jarních povodních, jeho součástí byly i kompenzace následků pro jednotlivé resorty s výhledem na další tři roky. Celkové škody po povodních v ČR byly zatím vyčísleny na 16,4 miliardy korun. Z evropského Fondu solidarity by měla Česká republika na likvidaci následků červnových povodní získat 15,9 milionu eur (okolo 412 milionů korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK