Akcie Googlu překročily poprvé hranici 1000 dolarů

18.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. října (ČTK) - Akcie amerického internetového gigantu Google krátce po dnešním otevření amerických burz poprvé překročily hranici 1000 dolarů a posílily o více než 12 procent. Akciový trh reaguje na čtvrteční příznivé výsledky společnosti. Google vstoupil před devíti lety na burzu s kurzem 85 dolarů za akcii.

Cena akcií Googlu v regulérním obchodování na trhu Nasdaq do dneška nepřekročila úroveň 928 dolarů. Nad tuto úroveň se dostala hned po zveřejnění výsledků firmy po čtvrtečním uzavření burz, kdy v neoficiálním obchodování vyskočila o téměř deset procent na 970 dolarů. Dnes se kurz dostal až na 1007,40 dolaru.

V posledních pěti letech akcie Googlu většinou stabilně rostly a za tu dobu se jejich hodnota zvýšila na více než dvojnásobek. V uplynulých třech měsících ale oslabovaly, protože výsledky za předešlé čtvrtletí ukázaly pokračující pokles cen reklamy. Od počátku roku ale Google získává téměř 40 procent,

Čistý zisk Googlu ve třetím čtvrtletí stoupl o 36 procent na téměř tři miliardy dolarů (56 miliard Kč). Tržby společnosti, která provozuje největší internetový vyhledávač na světě, vzrostly o 12 procent na 14,9 miliardy dolarů.

Investory zejména povzbudil silný nárůst počtu kliknutí. Ten se zvýšil meziročně o 26 procent, což bylo nejvyšší tempo za poslední rok. Kompenzovalo to pokračující pokles průměrně ceny, kterou zadavatelé reklamy platí za kliknutí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK