Americké akcie dopoledne převážně oslabovaly

21.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. října (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování mírným poklesem. Vzhůru se naopak vydaly technologické tituly, a to zejména zásluhou společnosti Apple.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval pokles o 0,1 procenta na 15.377 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel také 0,1 procenta a nacházel se blízko 1742 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite si naopak 0,1 procenta připisoval a pohyboval se kolem 3918 bodů.

Technologický gigant Apple zamířil vzhůru poté, co společnost Société Générale zvýšila cílovou cenu akcií podniku a doporučila svým klientům jejich nákup. Největší světový řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's naopak oslaboval, protože jeho čtvrtletní tržby zaostaly za očekáváním analytiků. Prudký nárůst zaznamenaly akcie výrobce hraček Hasbro, který vykázal nečekaně vysoké čtvrtletní tržby i zisk.

Minulý týden se index S&P 500 vyšplhal na rekordní maximum, když američtí politici odvrátili hrozbu neschopnosti vlády Spojených států splácet dluhy a obnovili plné financování vládních aktivit.

Analytik Peter Jankovskis ze společnosti OakBrook Investments označil za pozitivní, že investoři se nyní soustředí na základní údaje o podnicích, a ne na politická jednání ve Washingtonu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK