Pražská energetika od prosince sníží cenu elektřiny o 14,4 pct

22.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. října (ČTK) - Pražská energetika sníží ceny elektřiny pro příští rok v průměru o 14,4 procenta za kilowatthodinu. Zákazníci podle charakteru spotřeby mohou ušetřit od několika set až do několika tisíc korun ročně. Nové ceny podnik začne účtovat od letošního prosince, informovala společnost na webových stránkách.

U některých tarifů bude podle PRE cena snížena až o 19 procent. O podrobnostech zákaznické nabídky pro příští rok bude informovat na dnešní tiskové konferenci.

Skupina PRE je jedním z hlavních dodavatelů elektřiny v ČR. Zaměstnává asi 1300 lidí, elektřinu dodává více než 700.000 zákazníků. Základní aktivity se soustřeďují na prodej elektřiny, obchodování s elektřinou, její distribuci a doplňkové energetické služby.

Energetická společnost ČEZ již v září oznámila, že od 1. ledna sníží cenu silové elektřiny ve svém nejpoužívanějším tarifu Comfort o 15 procent. Silová elektřina tvoří asi 45 procent výsledné ceny, zbytek připadá na regulované složky, jako jsou poplatek za distribuci nebo příspěvek na obnovitelné zdroje energie.

Další energetická společnost E.ON, která působí především v Jihočeském a Jihomoravském kraji, ceník energií pro příští rok zveřejní koncem listopadu. Letos sazba za silovou elektřinu klesla meziročně o více než pět procent, i v příštím roce se předpokládá její zlevnění.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK