DigiZone.cz: Vladimír Železný má být novým šéfem TV Barrandov

23.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. října (ČTK) - Zakladatel a bývalý šéf komerční televize Nova Vladimír Železný (68) má být novým generálním ředitelem TV Barrandov. Televize má změnu oznámit ve čtvrtek. S odkazem na několik nezávislých zdrojů to dnes napsal server DigiZone.cz. Železný se naposledy podílel na projektu oživení celoplošného multiplexu 4 a plnoformátové televize Pohoda.

Železný by podle serveru ve funkci nahradil majitele stanice Jaromíra Soukupa, který se generálním ředitelem TV Barrandov stal letos v červnu. Od té doby je výkonnou ředitelkou televize Marcela Hrdá. V TV Barrandov se od loňského června, kdy byla odvolána první generální ředitelka Janka Vozárová, vystřídali čtyři šéfové.

Z multiplexu 4 se musel Železný stáhnout na nátlak TV Nova, která chtěla do této sítě umístit nové tematické kanály. Odmítala tak ale učinit, pokud by za sítí stál právě Železný. U televize Pohoda si Železný ponechal menšinový podíl v servisní společnosti Pohoda Top Media, uvedl DigiZone.cz.

Televize Barrandov spadá do portfolia společnosti Empresa Media, která mimo jiné vydává časopis Týden či Instinkt. Loňský podíl na sledovanosti TV Barrandov byl 5,2 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK