Aviva životní pojišťovna zaznamenala nárůst pojistného

24.08.2004 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Aviva životní pojišťovna zaznamenala podle předběžných výsledků za prvních šest měsíců tohoto roku více než čtvrtinový nárůst pojistného. Společnost se specializuje na produkty investičního životního pojištění.

Její vlajkovou lodí je Aviva Osobní životní plán. Prostřednictvím tohoto produktu můžete zabezpečit sebe i své blízké pro případ nenadálých událostí a finančně se zajistit pro budoucnost. Produkt má několik variant. Ochranná varianta je například vhodná pro ty, kteří potřebují být dlouhodobě a dostatečně pojištěni (mimo jiné z důvodu splácení hypotéky). Důchodovou variantu volí lidé, kteří se potřebují finančně zabezpečit pro budoucnost.

(Více informací o životním pojištění naleznete například zde!)

V České republice působí skupina Aviva plc. od roku 1997. Na trh vstoupila prostřednictvím stoprocentní dceřiné společnosti Commercial Union, životní pojišťovna. Ta se od počátku roku 2003 přejmenovala na Aviva životní pojišťovnu. Její agentury nyní najdete na sedmnácti místech ve všech krajích naší republiky.

Velmi dobře si vedla i mateřská společnost Aviva plc. Jde o sedmou největší pojišťovací skupinu na světě a největšího pojišťovatele ve Velké Británii Aviva plc. Společnost docílila za první pololetí 2004 provozního zisku 1,130 milionů liber (tj. zhruba 54.2 miliardy korun). Oproti stejnému období loňského roku se jedná o více než třetinový nárůst.

Celkový obrat společnosti se předběžně k 30. červnu 2004 zvýšil o 7 procent, roční vybrané pojistné u životních a důchodových pojistek se zvýšilo o 2 procenta na 1,2 miliard GBP. Svými hospodářskými výsledky Aviva plc. potvrdila svou pozici na pojišťovacím trhu. Její další růst mají zajistit nejen rozsáhlé distribuční sítě v Evropě, ale i budování poboček v Asii.

Počátky společnosti Aviva sahají do konce 17. století. Těžiště její činnosti spočívá v poskytování služeb v oblasti životního a majetkového pojištění a správy fondů. Aktiva Avivy plc. přesahují 240 miliard britských liber. Společnost zaměstnává celosvětově více než 56 tisíc zaměstnanců a poskytuje služby 30 milionům klientů.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ