Sony prodala za 24 hodin v USA milion konzolí PlayStation 4

17.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. listopadu (ČTK) - Japonská společnost Sony prodala za prvních 24 hodin od zahájení prodeje v USA a Kanadě jeden milion svých nových herních konzolí PlayStation 4. Sony doufá, že jí nový přístroj, který se začal v Severní Americe prodávat 15. listopadu, pomůže k oživení její divize spotřební elektroniky.

Prodej v Severní Americe je nadále velmi vysoký, dodal v prohlášení šéf Sony Computer Entertainment Andrew House. Vysoký zájem očekává firma i v Evropě a Latinské Americe, kde se má PlayStation 4 začít prodávat 29. listopadu.

Sony již dříve uvedla, že obdržela na novou konzoli dopředu více než jeden milion objednávek. Cílem firmy je prodat do konce fiskálního roku, tedy do 31. března 2014, pět milionů konzolí. Analytik společnosti Robert W. Baird & Co. Colin Sebastian očekává, že ve čtvrtém čtvrtletí se v Severní Americe prodá 2,5 milionu až tři miliony PlayStation 4, napsala agentura Reuters.

PlayStation 4 nabízí kromě vyššího výkonu rovněž řadu nových funkcí, včetně možnosti sdílet herní zážitky s ostatními uživateli. Sony bude s modelem PlayStation 4 soupeřit o zákazníky s americkým Microsoftem, který začne své nové herní zařízení Xbox One prodávat příští týden.

Sony stanovila cenu pro americký trh na 399 dolarů (asi 8000 Kč). PlayStation 4 by tak měla být o 100 dolarů levnější než konkurenční Xbox One.

Dosavadní verze PlayStation 3 se začala prodávat v roce 2006. Podle serveru eurogamer.net její prodej začátkem tohoto měsíc dosáhl hranice 80 milionů kusů. Microsoft ohlásil překročení hranice 80 milionů u konzole Xbox 360 již v říjnu. Xbox 360 se však začal prodávat už v roce 2005.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK