Euro: Šéfem Teléfoniky v ČR zůstane Malvido, prodloužil smlouvu

17.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. listopadu (ČTK) - Generální ředitel společnosti Telefónica Czech Republic Luis Malvido (49) zůstane v čele firmy i po příchodu nového vlastníka - investiční skupiny PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner. Malvido se rozhodl odložit návrat do rodné Argentiny a dosavadní smlouvu v Telefónice o rok prodloužil. V pondělním vydání o tom informuje týdeník Euro.

"Bohužel podmínky kontraktu nemůžeme komentovat. Nečinili jsme tak ani v minulosti," řekl Euru mluvčí české Telefóniky Hany Farghali. Ve funkcích pravděpodobně zůstanou také další vysocí manažeři Telefóniky. Podle týdeníku Euro totiž Kellner na setkání 60 nejvyšších manažerů prohlásil, že firma je vedena dobře a žádné velké změny v managementu nechystá.

Investiční skupina PPF koupí 65,9 procenta v Telefónice Czech Republic za 63,6 miliardy korun. Podepsala smlouvu se španělskou Telefónikou. Dokončení transakce je podmíněno souhlasem Evropské komise a regulačních orgánů, což se očekává v řádu měsíců.

Telefónica je největší telekomunikační skupina v Česku. Za tehdejší Český Telecom zaplatila v roce 2005 španělská Telefónica celkem 109,4 miliardy Kč. Nyní má kolem 5,1 milionu mobilních zákazníků a provozuje 1,4 milionu pevných linek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK