Chytrých hodinek Galaxy Gear prodal Samsung od září 800.000

19.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul 19. listopadu (ČTK) - Chytrých hodinek Galaxy Gear od jihokorejského koncernu Samsung Electronics se za dva měsíce od jejich zářijového uvedení na trh prodalo už 800.000 kusů. Jsou to zatím nejprodávanější chytré hodinky vůbec a jejich odbyt je lepší, než se čekalo, sdělila dnes společnost.

Samsung hodlá před Vánocemi prodej Galaxy Gear podpořit zvýšenou reklamní aktivitou. Firmě se důrazným marketingem podařilo překonat kostrbatý začátek prodeje, který poznamenaly nepříznivé recenze.

Hodinky Galaxy Gear, které fungují jako doplněk k chytrým telefonům Samsungu a umožňují i samostatné volání, jsou pro korejskou firmu nejnovějším pokusem dokázat, že není jen rychlý imitátor produktů amerického konkurenta Apple, ale je schopen přicházet i s vlastními novinkami. V médiích a mezi analytiky se všeobecně spekuluje, že své chytré hodinky chystá i Apple.

Samsung začal prodávat své hodinky ve většině zemí světa 25. září za cenu od 299 dolarů (asi 6000 Kč). Britský prodejce Phone4U ale například dává Gear zdarma těm, kdo si koupí se smlouvou telefon Galaxy Note 3, poznamenává agentura Reuters.

Galaxy Gear fungují jako doplněk ke smartphonům Samsung Galaxy tím, že diskrétně upozorňují uživatele na příchozí hovory a zprávy. Přístroj založený na softwaru Android má zabudován i jednoduchý fotoaparát a umožňuje nositeli hovořit, zobrazovat došlé zprávy, nahrávat videozáznamy a fotografovat, to vše s telefonem ponechaným v kapse. Galaxy Gear umožní i základní práci se sociálními médii a až 70 aplikacemi.

Na trhu byly před Galaxy Gear dostupné různé typy chytrých hodinek od menších výrobců, zájem spotřebitelů o takové produkty byl ale zatím omezený. Loni se jich ve světě prodalo jen asi 330.000 kusů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK