Mitas otevřel v Otrokovicích novou halu za miliardu Kč

19.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Otrokovice (Zlínsko) 19. listopadu (ČTK) - Výrobce mimosilničních pneumatik Mitas dnes otevřel svou novou halu v průmyslovém areálu Toma v Otrokovicích na Zlínsku. Do výstavby a technologií firma investovala miliardu korun, sdělil dnes ČTK ředitel otrokovického závodu Mitas Josef Křemeček. Doposud Mitas využíval pronajaté prostory otrokovického výrobce pneumatik Continental Barum.

Stavba nového závodu začala loni v srpnu, výroba se do něj začala stěhovat letos v červnu. Několik měsíců Mitas vyráběl v obou prostorách zároveň. První radiálovou pneumatiku v novém závodě vyrobila firma na začátku července. Nyní se zde již vyrábí naplno.

Většinu technologií společnost přestěhovala ze starého závodu, na nové vybavení dal Mitas asi 100 milionů korun, poznamenal Křemeček. Do nové haly přešli všichni zaměstnanci, nyní je jich asi 600. Kvůli novému provozu firma přijala 20 lidí. Otrokovický závod vyrábí pneumatiky pro zemědělskou techniku, zejména na velká zemědělské vozidla, silné traktory či kombajny. Ročně vyrobí asi 370.000 zemědělských plášťů.

Kvůli stěhování měl Mitas výrobní výpadek asi 70.000 plášťů, firma však část vyrobila už v minulém roce, zbytek pokryly další závody. Mitas vlastní tři výrobní závody v ČR, jeden závod v americkém státě Iowa a jeden v Srbsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK