Rakouský Julius Meinl otevře v Praze obchodní dům s lahůdkami

09.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. prosince (ČTK) - Rakouská společnost Julius Meinl otevře ve středu 18. prosince v centru Prahy třípatrový obchodní dům s lahůdkami. Gurmánský palác nabídne sortiment ve stejném rozsahu jako slavný obchod společnosti na vídeňské hlavní nákupní třídě Am Graben. ČTK to řekl jednatel společnosti Julius Meinl Praha Herbert Vlasaty. Julius Meinl se tak vrací do Česka po osmi letech.

Obchodní dům nabídne na ploše 2500 metrů čtverečních potravinářské výrobky a kulinářské delikatesy. "Sortiment bude ve stejném rozsahu jako ve Vídni," uvedl Vlasaty.

Slavnostní otevření obchodního domu v ulici 28. října je plánováno na 18. prosince. Pro české hlavní město se společnost rozhodla z řady důvodů. "V důsledku historie rodu Meinl, a dále protože tento koncept v současnosti v Praze neexistuje. Ale i z důvodu blízkosti k Vídni," dodal Vlasaty. Podle něj firma nabídne dodatečné služby jako dodání zboží až do domu a catering.

Na prodejní ploše přes 2500 metrů si zákazník bude moci vybrat ze sortimentu delikates, sýrů, masa a uzenin, čerstvých ryb a korýšů nebo cukrářských výrobků. Gurmánský palác se otevře v těsné blízkosti Václavského náměstí, v ulici 28. října v objektu City Palais.

"Tři nadzemní patra, kde sídlila kdysi Pražská úvěrní banka, zaplní nyní Gurmánský palác Julius Meinl, včetně restaurace, tzv. barkonceptu a vídeňské kavárny s věhlasnou čerstvě praženou kávou Julius Meinl," uvedla Michaela Romanová, jednatelka společnosti M&A RealConsult, která je developerem rekonstrukce budovy.

Historická secesní budova City Palais je kulturní památkou zapsanou na seznamu kulturních památek UNESCO. Budova byla postavena na počátku 20. století významným architektem a stavitelem Matějem Blechou. Rekonstruovala ji stavební firma Strabag.

Obchodní řetězec Julius Meinl odešel z českého trhu v roce 2005. Firma v Česku provozovala 88 supermarketů, většinu z nich převzala společnost Ahold. Meinl na tuzemském trhu působil 11 let.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK