Americké akcie dopoledne posilovaly díky akvizicím

16.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. prosince (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech dnes dopoledne posilovaly díky zprávám o velkých akvizicích. Pozornost investorů se nyní soustředí na dvoudenní zasedání americké centrální banky (Fed), které začne v úterý.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval nárůst o 0,9 procenta a pohyboval se kolem 15.894 bodů. Širší index S&P 500 se dopoledne zvýšil o 0,7 procenta na 1788 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o téměř 0,8 procenta na 4031 bodů, napsala agentura Reuters.

Pojišťovna American International Group dnes oznámila, že prodá svoji divizi leasingu letadel International Lease Finance Corp. (ILFC) nizozemské firmě AerCap Holdings NV za zhruba 5,4 miliardy dolarů. Výrobce čipů Avago Technologies navíc představil plány na převzetí konkurenta LSI za 6,6 miliardy dolarů.

Velká část hráčů na akciovém trhu předpokládá, že Fed začne v březnu příštího roku omezovat opatření na podporu hospodářského růstu, která letos pomohla akciím na nová rekordní maxima. Někteří investoři se nicméně vzhledem k příznivým údajům o ekonomice domnívají, že Fed by mohl s omezováním stimulů začít již tento týden.

"Většina lidí podle mě předpokládá, že určitá změna politiky Fedu je sice (tento týden) možná, ale není pravděpodobná," uvedl analytik Mark Luschini ze společnosti Janney Montgomery Scott.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK