Zastavil se provoz trasy A metra, znovu pojede po Velikonocích

18.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. dubna (ČTK) - V Praze se zastavil provoz celé trasy metra A kvůli plánovaným opravám výhybek a výměně pražců. Výluka začala dnes v 18:00, provoz bude obnoven po Velikonocích v úterý 22. dubna ráno. ČTK to řekl mluvčí pražského dopravního podniku Jiří Štábl. Náhradní dopravu zajišťují tramvaje a autobusy. Podobně rozsáhlá výluka metra byla naposledy v září 2012.

Trasa metra A byla zastavena po celé délce, tedy od stanice Dejvická až po Depo Hostivař. Metro nahradily tramvajové linky 5, 11, 22 a 26 a také výluková linka X-A z Podbaby do zastávky Nádraží Strašnice. Trasu některých autobusových linek dopravní podnik prodloužil do zastávek Hradčanská, Želivského a Strašnická.

Podle zjištění ČTK krátce po uzavření stanic na trase A nevznikaly potíže v přepravě cestujících. Například na náměstí Míru před uzavřeným vchodem ve vestibulu metra A stál brigádník, který byl připraven poskytnout informace o náhradní dopravě. Podle něj ale lidé zřejmě byli na výluku připraveni, protože zatím byl vestibul liduprázdný.

Poslední obdobně rozsáhlá výluka před dvěma lety se podle údajů dopravního podniku dotkla zhruba 50.000 cestujících.

Linka A označovaná zelenou barvou je nejkratší trasou metra, má 13 stanic. V příštím roce by se měla prodloužit o nově budovaný úsek do Motola. Spolu s dalšími dvěma linkami pražské metro denně přepraví zhruba 1,2 milionu lidí. První úsek se cestujícím otevřel v květnu roku 1974.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK