Ekospolu loni vzrostl zisk před zdaněním o 46 pct na 102 mil. Kč

28.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. dubna (ČTK) - Developerská společnost Ekospol loni zvýšila zisk před zdaněním meziročně o 46 procent na 102 milionů korun a výnosy o 63 procent na 735 milionů korun. Firma to dnes sdělila v tiskové zprávě.

Společnost, která se zaměřuje na pražský rezidenční trh, loni v hlavním městě prodala celkem 653 nových bytů. To je meziročně o 47,7 procenta více. Ekospol tím dosáhl 13procentního tržního podílu a jen mírně zaostal za vedoucím developerem Central Group. Všichni developeři dohromady loni v Praze prodali přes pět tisíc nových bytů.

"Naše loňské výsledky vzhledem k doznívající krizi české ekonomiky a všeobecné situaci ve stavebnictví považuji za vynikající. Za růstem prodejů stojí fenomén takzvaných superlevných bytů, ale též i příznivé úrokové podmínky na hypotečním trhu," poznamenal generální ředitel a předseda představenstva společnosti Ekospol Evžen Korec.

Tyto výsledky, které byly druhé nejlepší v historii firmy, chce developer letos překonat. V nejbližší době plánuje na trh vypustit až 700 nových bytů v sedmi lokalitách. Budou mezi nimi například nové projekty Ekocity Uhříněves, Michelské zahrady a Slunečné terasy Řeporyje nebo navazující etapy ve stávajících projektech Nové Měcholupy a Panorama Kyje. Kromě toho Korec už dříve prohlásil, že do nových akvizicí chce společnost investovat až jednu miliardu korun z vlastních zdrojů.

Společnost Ekospol je druhým největším developerem na pražském trhu. Za 22 let na českém trhu prodal ve 44 projektech více než 8000 bytů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK