Z mimopražských restaurací se v anketě letos mezi prvními deseti umístil i brněnský podnik zaměřený na mořské speciality Koishi fish & sushi, který zvítězil v roce 2012 a letos byl čtvrtý. Restaurace hotelu Promenáda v Karlových Varech skončila devátá a hned za ní v pořadí je zámecká restaurace Piano Nobile z hotelu Chateau Mcely, která zvítězila loni.
Ankety se zúčastnilo téměř 600 hodnotitelů, kteří české restaurace posuzují tajně a na svoje náklady. Na základě jejich hodnocení vzniká gastronomický průvodce, který jeho vydavatel Pavel Maurer založil v roce 1997 pod názvem Gurmán. Jeho cílem je přinášet o restauracích ověřené informace.
Prvních deset restaurací:
Terasa U Zlaté Studně, šéfkuchař Pavel Sapík, Praha Radisson Blu Hotel, Alcron, šéfkuchař Roman Paulus, Praha Farma Košík, šéfkuchař Václav Košnář a Vladimír Plaček, Tuchom Koishi fish & sushi, šéfkuchař Petr Fučík, Brno Le terroir, šéfkuchař Jan Punčochář a Pavol Pavlík, Praha Bellevue, šéfkuchař Petr Bureš, Praha Essensia, Mandarin Oriental hotel, Prague, šéfkuchař Jiří Štift, Praha La Degustation Boheme Bourgeoise, šéfkuchař Oldřich Sahajdák, Praha Promenáda, šéfkuchař Milan Kladívko, Karlovy Vary Chateau Mcely, Piano Nobile, šéfkuchař Jan Štěrba, Mcely
Zdroj: Hospodářské noviny



Elektromobilistům nastávají krušné časy. Elektromobily v mrazu ztrácejí až 40 % dojezdu a nabíjí se velmi pomalu
Test Seat Ateca: Zlaté staré časy aneb jistota v rozbouřených vodách a za dobrou cenu
Šidit, svařovat totálky, kitovat a stáčet tachometry aneb v kůži polského autobazaru. Vyzkoušet pochybné praktiky si teď může každý
Řidiči, držte si klobouky. V nadcházejícím roce se změní řada věcí. Víme, které to budou
Až budete stát v koloně na D1, můžete slavit. Dálniční propojení Prahy a Bratislavy se otevřelo před 45 lety
